Обговорюємо підходи до формування комплектів навчально-програмної документації з підготовки кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О
- Створено: Середа, 15 червня 2022, 13:07
15 червня 2022 року в режимі онлайн проведено чергове заняття обласної школи новопризначеного заступника директора з навчально-виробничої роботи закладів П(ПТ)О області з проблеми «Методичні підходи до розробки та формування комплектів навчально-програмної документації з підготовки кваліфікованих робітників у закладі П(ПТ)О».
Головними завданнями заняття було обговорення основних вимог до розробки та формування комплектів навчально-програмної документації для підготовки кваліфікованих робітників та визначення управлінських дій заступника директора з навчально-виробничої роботи щодо організації означеного напрямку діяльності освітнього закладу.
Детальніше...МОН затвердило нову Концепцію патріотичного виховання
- Створено: Понеділок, 13 червня 2022, 14:17
З метою посилення національно-патріотичного виховання дітей та молоді в закладах освіти Міністерство освіти і науки затвердило Заходи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України до 2025 року.
Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України від 06 червня 2022 року № 527.
Метою національно-патріотичного вихованим визначено становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності громадян па основі духовно-моральних цінностей Українського народу, національної самобутності.
Шляхи удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства
- Створено: П'ятниця, 10 червня 2022, 10:12
9 червня 2022 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області проведено онлайн-семінар для педагогічних працівників професій ресторанного господарства з проблеми «Шляхи підвищення якості професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства. Особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання».
На заході висвітлювались питання щодо шляхів удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства через призму компетентнісного підходу до організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання, використання виробничих інновацій, осучаснення матеріально-технічної бази з професій для означеної галузі, переходу на навчання здобувачів освіти з професії «Кухар» за змістом СП(ПТ)О, розробленого на основі компетентнісного підходу.
Детальніше...Методична оперативка за підсумками навчального року
- Створено: Середа, 08 червня 2022, 13:17
Надзвичайно складний і непередбачуваний навчальний рік закінчується, а це значить, що настав час підбивати традиційні підсумки.
Методична служба розуміє запити закладів і прагне допомогти у вирішенні конкретних питань, які їх цікавлять, тож для інформаційної та методичної підтримки закладів професійної (професійно-технічної) освіти 8 червня 2022 року проведено інструктивно-методичну нараду за підсумками 2021-2022 навчального року.
У ході наради було розглянуто ряд актуальних питань, а саме: розробка та затвердження освітніх програм та робочих навчальних планів; результати та перспективи навчання за дуальною формою; проведення опитування випускників ЗП(ПТ)О; організація навчання за короткостроковими програмами; дистанційне навчання в умовах воєнного стану; особливості здобуття повної загальної середньої освіти, зокрема участь здобувачів професійної освіти у національному мультипредметному тесті.
Детальніше...