Обговорюємо підходи до формування комплектів навчально-програмної документації з підготовки кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О

15 червня 2022 року  в режимі онлайн проведено чергове заняття обласної школи новопризначеного заступника директора з навчально-виробничої роботи закладів П(ПТ)О області з проблеми «Методичні підходи до розробки та формування комплектів навчально-програмної документації з підготовки кваліфікованих робітників у закладі П(ПТ)О».

Головними завданнями заняття було обговорення основних вимог до розробки та формування комплектів навчально-програмної документації для підготовки кваліфікованих робітників та визначення управлінських дій заступника директора з навчально-виробничої роботи щодо організації означеного напрямку діяльності освітнього закладу.

Детальніше...

МОН затвердило нову Концепцію патріотичного виховання

01 13-06 22З метою посилення національно-патріотичного виховання дітей та молоді в закладах освіти Міністерство освіти і науки затвердило Заходи щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України до 2025 року.
Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки України від 06 червня 2022 року № 527.
Метою національно-патріотичного вихованим визначено становлення самодостатнього громадянина-патріота України, гуманіста і демократа, готового до виконання громадянських і конституційних обов’язків, до успадкування духовних і культурних надбань українського народу, досягнення високої культури взаємин, формування активної громадянської позиції, утвердження національної ідентичності громадян па основі духовно-моральних цінностей Українського народу, національної самобутності.

Шляхи удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства

9 червня 2022 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області проведено онлайн-семінар для педагогічних працівників професій ресторанного господарства з проблеми «Шляхи підвищення якості професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства. Особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання».

На заході висвітлювались питання щодо шляхів удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства через призму компетентнісного підходу до організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання, використання виробничих інновацій, осучаснення матеріально-технічної бази з професій для означеної галузі, переходу на навчання здобувачів освіти з професії «Кухар» за змістом СП(ПТ)О, розробленого на основі компетентнісного підходу.

Детальніше...

Методична оперативка за підсумками навчального року

01 08 06 22Надзвичайно складний і непередбачуваний навчальний рік закінчується, а це значить, що настав час підбивати традиційні підсумки.
Методична служба розуміє запити закладів і прагне допомогти у вирішенні конкретних питань, які їх цікавлять, тож для інформаційної та методичної підтримки закладів професійної (професійно-технічної) освіти 8 червня 2022 року проведено інструктивно-методичну нараду за підсумками 2021-2022 навчального року.

У ході наради було розглянуто ряд актуальних питань, а саме: розробка та затвердження освітніх програм та робочих навчальних планів; результати та перспективи навчання за дуальною формою; проведення опитування випускників ЗП(ПТ)О; організація навчання за короткостроковими програмами; дистанційне навчання в умовах воєнного стану; особливості здобуття повної загальної середньої освіти, зокрема участь здобувачів професійної освіти у національному мультипредметному тесті.

Детальніше...