Шляхи удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства
- Створено: П'ятниця, 10 червня 2022, 10:12
9 червня 2022 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області проведено онлайн-семінар для педагогічних працівників професій ресторанного господарства з проблеми «Шляхи підвищення якості професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства. Особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання».
На заході висвітлювались питання щодо шляхів удосконалення професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства через призму компетентнісного підходу до організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання, використання виробничих інновацій, осучаснення матеріально-технічної бази з професій для означеної галузі, переходу на навчання здобувачів освіти з професії «Кухар» за змістом СП(ПТ)О, розробленого на основі компетентнісного підходу.
На означеному заході презентували свої здобутки щодо організації освітнього процесу у дистанційному та змішаному форматі викладачі ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Калужська В.О. та Регіонального центру професійної освіти ім. О.С. Єгорова Висоцька Л.О.
Саме, власним досвідом з організації дистанційного навчання у застосунку Google Classroom поділилась Висоцька Л.О. та провела присутнім майстер-клас щодо використання на уроках дошки Jamboard.
Калужська В.О. презентувала методику проведення бінарного уроку з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» та виробничого навчання (тема «Технологія приготування дріжджового опарного тіста та виробів з нього») та демонструвала можливість трансформації даного уроку у дистанційний або змішаний формат навчання.
Також, увага присутніх акцентувалась на питаннях оновлення матеріально-технічної бази ЗП(ПТ)О з професій для означеної галузі як важливого чинника забезпечення належної якості підготовки кваліфікованих робітників. Запропоноване відвідування віртуальної екскурсії до нової лабораторії з професії «Кухар» ПТУ № 36 смт Новгородка (екскурсовод Чорна В.В., заступник директора з НВР), дало можливість присутнім оцінити організацію робочого місця майстра виробничого навчання для проведення практичного показу трудових прийомів, робочих місць для відпрацювання навчально-виробничих робіт здобувачами освіти, забезпеченість лабораторії відповідним устаткуванням, інструментами, кухонним інвентарем та мультимедійним забезпеченням.
Окрім цього, присутнім були презентовані регіональна освітня програма з професії «Кухар», розроблена творчою групою педагогічних працівників з означеної професії ЗП(ПТ)О області за СП(ПТ)О на компетентнісній основі та ІІ частина збірника «Виробничі інновації в галузі ресторанного господарства».