На часі – створення сучасного комплексу дидактичного забезпечення професійної підготовки

15 листопада 2019 року на базі професійно-технічного училища № 36 смт Новгородка відбувся семінар-практикум педагогічних працівників професій громадського харчування з проблеми «Створення електронного комплексно-методичного забезпечення шлях до підвищення професійної компетентності педагога».

Основним завданням семінару стало мотивування голів методичних комісій професій громадського харчування щодо організації відповідного напрямку роботи з педагогічними працівниками своїх закладів із розробки та створення електронного комплексу дидактичних засобів; розкриття педагогічних підходів до розробки відповідних комплексів та методики їх використання при проведенні уроків професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки.

Детальніше...

Впровадження виробничих інновацій педагогічних працівників залізничного транспорту у Кіровоградській області

1Педагогічна студія «Інноваційність – вимога часу» - тема засідання секції педагогічних працівників залізничного транспорту, яке було організоване НМК ПТО у Кіровоградській області на базі ДНЗ «Знамянський професійний ліцей» 5 листопада 2019 року.

На початку заходу проведено вправу - психологічний релакс «Один день педагога» яка налаштувала на позитивну співпрацю та гарний настрій, а інформаційне повідомлення-презентація «Інноваційність – вимога часу» мотивувала учасників заходу до подальшого пошуку та активного використання сучасних технологій в освітньому процесі.

Детальніше...

Говоримо без страху про створення і збереження безпечного психологічно-комфортного середовища з практичними психологами та соціальними педагогами

31 1Булінг, флеймінг, сталкінг, хепіслеппінг, кібергрумінг…Погодьтеся, звучить незвично? Але справа навіть не в звучанні, а в тому, що ці явища оточують нас всюди, в кожному закладі освіти, і найнебезпечніше те, що вони несуть за собою надзвичайно негативні наслідки.

Скільки разів життя підлітків страждало через те, що «звичайні учні» вирішили розмістити в свій профіль соціальної мережі принизливу неправдиву інформацію про одногрупника.

Детальніше...

Виробничі інновації в галузі ресторанного сервісу

1На онлайн заході «Калейдоскоп виробничих інновацій: інновації в галузі ресторанного сервісу», який проведено навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області 31 жовтня 2019 року, педагогічні працівники професій громадського харчування розкривали виробничі технології, притаманні сучасним закладам ресторанного господарства, доводили можливість їх впровадження в навчальний процес підготовки кваліфікованих робітників та демонстрували власні напрацювання із означеної проблеми.

У ході заходу викладачі Гайворонського професійного аграрного ліцею (Пономарьова О.В.), ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» (Калужська В.О.), Піщанобрідського професійного аграрного ліцею (Михайловська Л.І.) ознайомили присутніх із сучасними видами технологічного обладнання для закладів ресторанного господарства, прикладами поєднання ароматів та смаків продуктів згідно фудпейрінгу, використанням мікрогріну при приготуванні страв здорового харчування.

Детальніше...