Спільними зусиллями опановуємо технологію приготування страв шкільного харчування
- Створено: Субота, 03 травня 2025, 11:32
2 травня 2025 року відбулося чергове засідання навчального воркшопу «Опановуємо рецептуру страв шкільного харчування», що вже втретє зібрало педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які готують майбутніх фахівців для галузі громадського харчування.
Цього разу спікерами заходу виступили представники ПТУ № 30 с. Торговиця, ПТУ № 32 м. Бобринець, ПТУ № 36 смт Новгородка, Гайворонського професійного аграрного ліцею, КЗ «Голованівський професійний ліцей КОР» та КЗ «Новоукраїнський професійний ліцей КОР». Вони поділилися з присутніми практичним досвідом приготування страв, борошняних виробів та десертів за рецептами зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей у закладах освіти».
Під час воркшопу учасники не лише ознайомилися з технологією приготування представлених страв, а й активно обговорювали важливі аспекти організації здорового та збалансованого шкільного харчування. Зокрема, йшлося про дотримання санітарно-гігієнічних норм, сучасні вимоги до оформлення страв та необхідність формування у дітей культури здорового харчування.
Захід став ще одним кроком на шляху до удосконалення професійної майстерності педагогів і сприяння впровадженню якісного, безпечного та смачного харчування в закладах освіти області.
![]() |
![]() |
![]() |