Спільними зусиллями опановуємо технологію приготування страв шкільного харчування

12 травня 2025 року відбулося чергове засідання навчального воркшопу «Опановуємо рецептуру страв шкільного харчування», що вже втретє зібрало педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, які готують майбутніх фахівців для галузі громадського харчування.

Цього разу спікерами заходу виступили представники ПТУ № 30 с. Торговиця, ПТУ № 32 м. Бобринець, ПТУ № 36 смт Новгородка, Гайворонського професійного аграрного ліцею, КЗ «Голованівський професійний ліцей КОР» та КЗ «Новоукраїнський професійний ліцей КОР». Вони поділилися з присутніми практичним досвідом приготування страв, борошняних виробів та десертів за рецептами зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей у закладах освіти».

Під час воркшопу учасники не лише ознайомилися з технологією приготування представлених страв, а й активно обговорювали важливі аспекти організації здорового та збалансованого шкільного харчування. Зокрема, йшлося про дотримання санітарно-гігієнічних норм, сучасні вимоги до оформлення страв та необхідність формування у дітей культури здорового харчування.

Захід став ще одним кроком на шляху до удосконалення професійної майстерності педагогів і сприяння впровадженню якісного, безпечного та смачного харчування в закладах освіти області.

 

2 
 3
 4