Виробничі інновації в галузі ресторанного сервісу
- Створено: П'ятниця, 01 листопада 2019, 09:31
На онлайн заході «Калейдоскоп виробничих інновацій: інновації в галузі ресторанного сервісу», який проведено навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області 31 жовтня 2019 року, педагогічні працівники професій громадського харчування розкривали виробничі технології, притаманні сучасним закладам ресторанного господарства, доводили можливість їх впровадження в навчальний процес підготовки кваліфікованих робітників та демонстрували власні напрацювання із означеної проблеми.
У ході заходу викладачі Гайворонського професійного аграрного ліцею (Пономарьова О.В.), ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» (Калужська В.О.), Піщанобрідського професійного аграрного ліцею (Михайловська Л.І.) ознайомили присутніх із сучасними видами технологічного обладнання для закладів ресторанного господарства, прикладами поєднання ароматів та смаків продуктів згідно фудпейрінгу, використанням мікрогріну при приготуванні страв здорового харчування.
Майстри виробничого навчання ПТУ № 5 м. Світловодськ (Харченко К.С.), ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» (Климочко І.М.), ПТУ № 30 с. Торговиця (Науменко Л.О.), ПТУ № 36 смт Новгородка (Марунькевич Т. В.) демонстрували приклади приготування страв для фуршетів – фінгер-фуд, страв із тіста чорного кольору з додаванням чорнила каракатиці, активованого вугілля, презентували майстер-клас приготування персикової яєчні та спагеті з апельсинового соку за технологією молекулярної кулінарії; розкривали властивості та смакові якості нових видів панірувань рибних напівфабрикатів.
Педагогічні працівники ДНЗ «Професійно-технічне училище № 40 м. Новоукраїнка» (Лебідь Т.П.), ПТУ № 32 м. Бобринець (Хуторнюк Т.В.), ПТУ № 38 смт Голованівськ (Колодійчук В.М.) представили технологію приготування японського заварного бісквіту та спонж-бісквіту для декорування тортів, техніку виконання 3D квітів в желе, послідовність виготовлення виробів із ізомальту та презентували власні приклади декорування тортів і тістечок.
Даний захід засвідчив творчість педагогічних працівників та їх готовність до впровадження інновацій в навчально-виробничий процес.