Презентуємо педагогічний досвід роботи
- Створено: Вівторок, 07 березня 2017, 07:59
1 березня 2017 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області на базі державного навчального закладу «Кіровоградський професійний ліцей імені Героя Радянського Союзу О.С. Єгорова» було проведено семінар-практикум для викладачів професійно-теоретичної підготовки професій громадського харчування з проблеми «Використання авторського навчально-методичного комплексу при викладанні предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства».
Основним завданням семінару стало розкриття можливостей розробки та використання у навчальному процесі сучасних авторських освітніх засобів, спрямованих на активізацію й інтенсифікацію навчальної діяльності учнів.
На даному заході присутні мали змогу ознайомитись із сучасним комплексом дидактичних засобів навчання для проведення уроків з предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства», створеним викладачем ДНЗ «Кіровоградський професійний ліцей імені Героя Радянського Союзу О.С. Єгорова» Висоцькою Л.О. та практичними можливостями його використання при підготовці учнів до уроків та під час їх проведення.
Окрім цього, увазі присутніх були представлені навчальні посібники для проведення ЛПР з предметів «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів з основами товарознавства» (автор Висоцька Л.О.), «Організація виробництва та обслуговування» (автор Ігнатенко Г.В.), робочий зошит з предмета «Устаткування підприємств харчування» (автор Калужська В.О.); презентована науково-методична діяльність у міжатестаційний період викладача-методиста ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей» Смірнової С.Є. та робота навчального закладу щодо осучаснення матеріально-технічної бази з професій «Кухар», «Кондитер».
Під час проведення круглого столу учасники семінару визначили напрямки діяльності щодо удосконалення КМЗ предметів, розробки авторських навчальних посібників у своїх навчальних закладах та створення спільноти для обміну досвідом.