Інноваційні підходи до шкільного харчування: плануємо напрямки діяльності методичних комісій
- Створено: Середа, 01 травня 2024, 09:29
30 квітня 2024 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з Регіональним центром професійної освіти ім. О.С. Єгорова проведено онлайн-захід для педагогічних працівників з професій громадського харчування з проблеми «Діяльність методичних комісій професій громадського харчування щодо впровадження інновацій у шкільному харчуванні».
Під час заходу присутні дізналися про принципи реформи шкільного харчування в Україні, зміни в законодавчій базі, основні нормативні документи, які регламентують організацію харчування у освітніх закладах, нові норми, порядок, режими, способи та форми організації харчування в школах, організацію спеціального, дієтичного харчування, харчування дітей з особливими освітніми потребами, принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів.
Окрім того, було презентовано ресурси онлайн-платформи «Знаїмо» з акцентом на розділі «Меню та технологічні картки».
Учасники обговорили актуальні питання, які стосуються діяльності методичних комісій означеного профілю щодо оновлення змісту підготовки з урахуванням технології приготування страв, які включені до Збірника рецептур для харчування дітей у школах та затверджених сезонних шкільних меню, та формування відповідних компетентностей педагогів.