Гастрономічна мандрівка «Страви української кухні в сучасній інтерпретації»
- Створено: Середа, 15 листопада 2023, 11:44
Українська кухня - це такий же спадок українського народу, як мова, література, музика. Нею можна серйозно пишатися і не потрібно забувати.
Серед слов'янських кухонь українська користується широкою популярністю. Вона давно одержала поширення далеко за межами України, а деякі страви української кухні, наприклад, борщі і вареники, увійшли в меню міжнародної кухні.
Педагогічні працівники професій для галузі ресторанного господарства закладів П(ПТ)О області постійно слідкують за українськими рестораторами, які сміливо експериментують зі смаками та текстурами, створюючи нові рецепти та відтворюючи класичні страви української кухні відповідно до сучасних вимог.
Саме гастрономічна мандрівка «Страви української кухні в сучасній інтерпретації», організована Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області 14 листопада 2023 року, дала змогу присутнім дослідити страви традиційної української кухні, поділитися своїми пропозиціями щодо їх приготування з неочікуваним поєднанням продуктів та осучасненої рецептури, використовуючи сучасні кулінарні технології та способи подачі.
Мікс ідей, експерименти з сучасними технологічними рішеннями щодо приготування традиційних страв української кухні, що прозвучали на заході, будуть корисними для внесення змін та доповнень до змісту навчальних програм професійної підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства.